Välkommen till Lindö kommunala förskolor, Båten, Ekan, Focken, Isjakten, Jollen och Kompassen. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt projekt och barns lärande samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Förskolans värdeord, MÖTEN, OLIKHET och INBJUDANDE, leder oss i vårt arbete.

tisdag 5 september 2017

Nemo


På förmiddagen idag gick Nemo på promenad. Vi stannade till vid en lekpark och provade gungorna. Under promenaden tränar barnen grovmotorik. Speciellt när vi promenerade iförda stövlar då krävs det lite mer koncentration än vanligt, barnen klarade det galant! 

Enligt Läroplanen för förskolan 98 (2010)  ansvarar förskolan för att barnet och föräldrarna ska få en god introduktion i förskolan. Mycket av vårt arbete har därför under de första tre veckorna legat på att skapa trygga relationer till de nya barnen. Men även på att ge barnen tid att skapa trygga relationer till varandra.
Introduktionen för de nya barnen är nu klar, barnen har fått nya kompisar och vi har fått en helt ny barngrupp. Under de närmsta veckorna kommer vi att arbeta med grundverksamhet, detta innebär att vi kommer att jobba med att få ihop gruppen. Rutiner och sociala relationer kommer att ligga i fokus i vårt arbete med barngruppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar